旅游

Aydin Cagiriyor

旅游 时间:2019-07-17

  • 简介
  • 排行

    K"ULT"UR CAGIRIYOR
    Aydin; sahip oldugu kültür rotalari, müzeleri ve tanitim merkezleri ile yerli ve yabanci tüm ziyaretcilere kentin kültür zenginligini ve birikimini "ogretmeye davet ediyor.

    DOGA CAGIRIYOR
    Aydin; günesin ve denizin muhtesem harmonisine doganin büyüleyici yesilini de ekleyerek yerli ve yabanci tüm ziyaretcilerini kentin gercek k^asifi olmaya davet ediyor.

    LEZZET CAGIRIYOR
    Aydin; kültürünün sofrayla bulustugu her d"oneme ve b"olgeye ait "ozgün yemeklerini sergiliyor, yerli ve yabanci tüm ziyaretcilerini kentin fahri gurmesi olmaya davet ediyor.

    Aydin, sahip oldugu muhtesem güzelliklere paralel olarak ziyaretcilerine ayni konforda konaklama imk^anin sunmaktadir. "Ozellikle ilce merkezlerinde denize sifir otel, pansiyon ve kalacak yer alternatifleri bulunmaktadir.

    ---
    Aydin, Bati Anadolu B"olgemizde tarih ve uygarligin izlerini tasiyan, dünyanin ender yerlerinden biridir.

    Tarihin cesitli evrelerindeki degisik kültür birikimlerinin acik bir müzesidir. Tarihi M.O. 7000 yilina dayanan bu topraklarda yerlesen ilk insanlar, nerelere nasil yerlestikleri ile ilgili el yapimi kayitlar mevcuttur. Bu eserlerde M.O.5000 yilindaki koy kültürü, M.O.3000 yilinda sehir devletleri kültürüne d"onüsmektedir. Yeni gelenler M.O.2000 yilindan itibaren devlet kurarak Anadolu kültürüne katkida bulunmuslardir. M"O.. 14. VE 12. yy da Ege ve Dogu Akdeniz'in her yanina dagilan halk topluluklari kavimler halinde Ege kiyilarina kadar geldiler. Bu g"oc sonucunda Hitit devleti, Troia Kralligi, Miken kolonileri yikilmistir. Bu kavimlerden Atoller ve Ionlar Bati Anadolu' da, Büyük ve Kücük Menderes ovalarina yerlestiler ve Lidya Kralligi bünyesinde 12 kiyi kenti kurdular, site denilen bu kentlerde deniz ticareti gelistirildi. Siyaset, sanat, bilim, felsefe, mimarlik, alaninda da Sosyo-kültürel etkinlikler yarattilar.


    "Ucg"ozler (TRALLES) Lidya d"oneminde, Tralleis kenti, Karya, Kilikya, Iran ve Suriye ve Uzak Dogudan gelen ticaret mallarinin toplandigi ve Ege limanina g"onderildigi dagitim merkezi durumundaydi. Ayrica Büyük Menderes vadisinde yetistirilen ürünler Milet limanindan Yunanistan, Roma, Misir ve Fenike'ye ihrac edilmekteydi. Nitekim Lidya gerek kendi kaynaklari gerekse topladigi vergilerle olaganüstü gelisti, b"olge ekonomisinde "onderlik etti. Dünyanin ilk parasini darp eden (basan) ülke oldu.

    Frigler, Anadolu'da ilk büyük devleti kurdular. M.O.1200 yilinda Büyük Menderes'in yukari platosuna yerlestiler.Frigler'in Trak Kavimlerinden oldugu Iiliryalilar'in saldirisi üzerine Bogazlar'dan gecerek Geldiklerini, Hitit kralligini yiktiklari biliniyor. lonlar'in M.O.1200 yilinda Gediz ve Büyük menderes ovalarinda kurmus olduklari sehirlerin en "Onemlisi Milet sehri idi. lonlar felsefede "onemli asamalar yaptilar. Matematik ve Astroiiomi bilgini Thales (Tales) her seyin ana elementinin su oldugunu ileri sürdü; Lidyalilar'la Modyalilar arasinda yapilan savastaki günes tutulmasi olayini "onceden hesapladi. Miletli diger bir bilgin Anoksimandros, her seyin baslangicinin "sinirsizlik-sonsuzluk" oldugunu ileri sürdü. M"O..5.YY da Irandan gelen Perslerin istilasi sonucunda dogu kültürü ile tanisan Bati Anadolu kentlerinde Greko-Pers denilen yeni ve "ozgün bir kültür sentezi olustu. M.O.546 yilinda Lidya krali Krezüs, Pers krali Kyros (Kurus) ile yaptigi savasi kaybedince, Ion sehirleri Pers Kralligi'na baglandilar. Persler'in hosg"orüsüz davranislari kolonileri ile sehirlerin baglarini kopardi. M.O.500 yilinda karisikliklar basladi. Perslerin b"olgedeki egemenligi Makedonya'nin basina Aleksandr gelene dek devam etti ve Helenistik d"onem basladi. Tüm bu istilalar sirasinda Tralleis odaksal konumu nedeniyle askeri üs olarak kullanilmistir. M"O.. 1.ve 2. Yy.da Roma y"onetimi altinda kalan b"olge, ekonomik, ticari ve kültürel alanda "onemli gelismeler g"osterdi. Romalilarin yerel kültürü benimsemeleri, kaynaklari, yollari ve ticareti gelistirmesiyle y"oredeki antik kentler, "ozellikle Efes, Milet, Tralleis, Aphrodisias kalkindi, büyük boyutlu anitsal yapilarla donatildi.


    本类排行

    猜你喜欢

    评论

    共有10条评论
    来了两个疯狂的好结果
    车少,很多时候约不到车
    2020-01-14
    支持[5]  反对[2]
    女警〗察96
    网约车司机的福音,就是浅了些,路程起点19公里
    2019-10-22
    支持[6]  反对[0]
    zpHnwDI991716339
    今天第一次用,很好很方便!
    2019-10-17
    支持[6]  反对[3]
    啦啦小SJa
    新手机上得第一个不错玩不错! 不错,希望这个打
    2019-09-12
    支持[2]  反对[0]
    肥嘟嘟吹泡泡
    红包优惠不多
    2019-09-11
    支持[5]  反对[2]
    面对面睡着我还想你66vWXA
    打车软件非常方便 快捷 尤其目前北京雾霾总限行
    2019-09-09
    支持[5]  反对[0]
    2019-09-06
    支持[8]  反对[1]
    2019-09-04
    支持[7]  反对[3]
    察局里的f98nUZ
    用了四五次了,非常好,太方便了,马上推荐朋友,
    2019-09-04
    支持[8]  反对[0]
    舒塔和贝克
    平台整合的不错,各种信息资料都有。因为服务问题
    2019-07-17
    支持[6]  反对[3]
    div class="re" align="right"> 支持[6]  反对[3]
    ode.insertBefore(hm, s); })();